Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα Αρχική Σελίδα     Επικοινωνία Επικοινωνία   Υποβολή Παραπόνων Υποβολή Παραπόνων   Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Χρήσιμοι Σύνδεσμοι   Συχνές Ερωτήσεις Συχνές Ερωτήσεις   Οδηγεί στον Χάρτη Ιστιοσελίδας Χάρτης   Επισκεφτείτε την Περιοχή Συζητήσεων Forum   
graphical space
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 
Σύνθετη Αναζήτηση 
graphical space
graphical space
NEWSLETTER
Εγγραφείτε στο NewsLetter για να λαμβάνετε στο email σας πληροφορίες σχετικές με τον Οίκο Ναύτου (νέα, εγκυκλίους,εκδηλώσεις)

Εγγραφείτε!
graphical space
 
graphical space
graphical space
graphical space
Επιστροφή Επιστροφή   Εκτύπωση Εκτύπωση
graphical space
03/05/2017
ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!

            «Δεν αναγνωρίζουμε τυπολατρικά στεγανά και γραφειοκρατικά εμπόδια όταν οικογένειες γύρω μας πάνε βιοτικά από το κακό στο χειρότερο κάθε μέρα και χρειάζονται ολόπλευρη, ουσιαστική υποστήριξη»!
Με αυτή τη δήλωση του ο Πρόεδρος του Οίκου Ναύτου κ. Βαγγέλης Αυγουλάς έκλεινε την ευρεία σύσκεψη και άνοιγε την ουσιαστική συνεργασία του ιστορικού φορέα κοινωνικής ασφάλισης των ναυτικών με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και με το ΠΕΔΔΥ Πειραιά!
Στόχος της νέας θεσμικής συνεργασίας, είναι οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα, να λαμβάνουν την υγειονομική περίθαλψη που δικαιούνται, σε συνδυασμό με ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά και ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ειδική εκπαίδευση όπου χρειάζεται, για τα παιδιά που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.
Ο Πρόεδρος του Ο.Ν. Βαγγέλης Αυγουλάς, επισκέφθηκε το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στον Πειραιά όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από το επιστημονικό προσωπικό για το έργο και τις δράσεις του Κέντρου, με τελικό στόχο της επαφής οι οικονομικά αδύναμες οικογένειες των ναυτικών με ανήλικα τέκνα, να λαμβάνουν πλέον συστηματική και δωρεάν ψυχοκοινωνική στήριξη από τον Φορέα, όπου χρειάζεται.
            Λίγες ημέρες μετά, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στον Ο.Ν. με στόχο ένα ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες του Πειραιά και ιδίως για τα παιδιά.
Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ο.Ν. παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Ο.Ν. κα Ηλέκτρα Κίκη, ο Διευθυντής του ΠΕΔΔΥ Πειραιά κ. Κώστας Τζίνης και ο Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Βούσης, ενώ από τα Παιδικά Χωριά SOS συμμετείχαν η Υπεύθυνη του Κέντρου Πειραιά, κοινωνική λειτουργός  κα Κωνσταντίνα Μαντζανά και ο έτερος Κοινωνικός Λειτουργός του Κέντρου κ. Αναστάσιος Χανδρινός.
            «Με αμεσότητα και σωστή επιστημονική διασύνδεση, θέλουμε οι άπορες οικογένειες των ναυτικών που ασφαλίζουμε, να λαμβάνουν την υγειονομική φροντίδα που χρειάζονται από τους εξειδικευμένους γιατρούς του ΠΕΔΔΥ Πειραιά και αν προκύπτουν και άλλες ψυχοκοινωνικές ανάγκες, αμέσως να παραπέμπονται για αποτελεσματική μέριμνα στο Κέντρο των Παιδικών Χωριών SOS στον Πειραιά. Έτσι, οι γονείς και τα παιδιά με κοινωνικές ανάγκες, δε θα γίνονται μπαλάκι στο γραφειοκρατικό χάος των παραπομπών, αλλά με καλή θεσμική συνεργασία και δικές μας εσωτερικές διαδικασίες, θα έχουν άμεσα τα ραντεβού τους και θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους χωρίς να ταλαιπωρούνται περαιτέρω», εξηγεί ο κ. Αυγουλάς.
Το ΚΣΠΟ Πειραιά των Παιδικών Χωριών SOS, εντάσσεται στο πανελλαδικό Δίκτυο Κέντρων που εκτείνεται σε εννέα πόλεις της χώρας μας και δημιουργήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η λειτουργία του Κέντρου έρχεται να καλύψει ένα κενό ανάλογων δομών στην ευρύτερη περιοχή και να προσφέρει, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των ψυχοκοινωνικών αναγκών οικογενειών και παιδιών που πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Το πρόγραμμα κινείται στον άξονα της πρόληψης, καθώς σκοπός είναι να βοηθήσει τις οικογένειες να ανακτήσουν σταδιακά τη λειτουργικότητά τους και κατά συνέπεια, να διασφαλίσει στα παιδιά το δικαίωμα να μεγαλώσουν με τους φυσικούς τους γονείς σε ένα περιβάλλον ασφάλειας και φροντίδας, αποτρέποντας έτσι τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης απομάκρυνσής τους.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν, αφορούν:

•         Συστηματική συμβουλευτική και υποστήριξη προς τους γονείς για την κατάλληλη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην οικογένεια

•         Ψυχολογική εκτίμηση - διάγνωση παιδιών και γονέων και ψυχολογική υποστήριξη

•         Ψυχοθεραπευτική παρέμβαση (σε ήπιες περιπτώσεις)

•         Εκπαιδευτική βοήθεια στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

•         Λογοθεραπευτική βοήθεια

•         Εργοθεραπευτική βοήθεια

•         Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης

•         Ομάδες Γονέων


Το συγκεκριμένο Κέντρο Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS στεγάζεται στην οδό Ζωσιμάδων 11 στον Πειραιά (τηλ. 210 4190935), ενώ μπορεί να εξυπηρετεί οικονομικά αδύναμες οικογένειες από τις περιοχές του Δήμου Πειραιά, της Νίκαιας, του Κερατσινίου, του Ρέντη και της Δραπετσώνας.
Σήμερα από το Κέντρο εξυπηρετούνται δωρεάν 300 οικογένειες και περίπου 750 παιδιά!



ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
graphical space
Όνομα χρήστη
Κωδικός χρήστη
Εγγραφείτε!
Ξεχάσατε τoν Κωδικό Χρήστη;
Τι είναι οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες;
graphical space

Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ N. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ Ν. ΗΛΕΙΑΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Ν. ΑΡΤΑΣ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ N. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ Ν .ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ Ν. ΔΡΑΜΑΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ Ν. ΕΒΡΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ν. ΣΑΜΟΥ Ν. ΧΙΟΥ Ν. ΛΕΣΒΟΥ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ν. ΛΕΥΚΑΔΟΣ Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, Δ/Κ, ΚΛΙΝΙΚΩΝ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, Δ/Κ, ΚΛΙΝΙΚΩΝ
graphical space
 
graphical space
Developed by EXODUS